ИЗБЕРИ КАНАЛ

АКЦЕНТИ

Сам в къщи 2

Сам в къщи 2

bTV
петък, 25 декември 16:40

Детска комедия, САЩ, 1992 Режисьор: Крис Кълъмбъс

В ролите: Маколи Кълкин, Джо Пеши, Даниъл Стърн, Катрин О\'Хара, Джон Хърд, Тим Къри, Бренда Фрикър, Роб Шнайдер, Киерън Кълкин

Сценаристът и продуцент Джон Хюз и режисьорът Крис Кълъмбъс повтарят хитовата формула от първия \"Сам вкъщи\" с това продължение.

Още веднъж семейството на Кевин Макалистър (Маколи Кълкин) го забравя, само че сега той взема полета за Ню Йорк, вместо да отиде с родителите си в Маями. Кевин успява да си хване такси, което го стоварва пред входа на хотел “Плаза”. Там, използвайки кредитната карта на баща си, той наема стая и се отдава на удоволствия, при все че портиерът г-н Хектор (Тим Къри) и пиколото Седрик (Роб Шнайдер) не престават да го гледат с подозрение. Но изобретателният Кевин ги забаламосва със същите щуротии, с които залъга и чичо си в първия филм. Той успява да си побъбри приятелски със собственик на магазин за играчки и да поговори с бездомна жена, хранеща гълъбите (Бренда Фрикър) за смисъла на Коледа. В крайна сметка, разбира се, се натъква на старите си врагове Хари (Джо Пеши) и Марв (Даниъл Стърн). Когато разбира, че те са си наумили да оберат магазина на възрастния мъж навръх Бъдни вечер, отново повежда битка с тях – този път с още по-хитри способи.

Tyxo.bg counter