TV НОВИНИ

Премиера на “Моите приятели животните” по JimJam

Премиера на “Моите приятели животните” по JimJam
Премиера на “Моите приятели животните” по JimJam
Премиера на “Моите приятели животните” по JimJam

Любимият на децата канал Jim Jam отново става дом на дивите животни с премиерата на сериала „Моите приятели животните“ през април. Следвайки познатата на децата поредица на JimJam „Моето животинско семейство“, новият сериал на JimJam изследва и открива! Тази увлекателна образователна поредица отвежда децата в дивия свят, за да срещнат различни животни в тяхната естествена среда – в саваната, в океана, в небето…

Поредицата запознава малчуганите с много чудесни видове животни през погледа на малките животни. Във всеки епизод разказът се води от едно малко животинче, като тонът и езикът е подбран така, че да бъде разбран лесно от децата. „Моите приятели животните“ учи децата на всичко за дивия свят на планетата ни, и същевременно на важни умения за живота и на семейни ценности. Малките зрители ще видят коали, пеперуди, слонове, сови, пеликани и морски кончета… Благодарение на тези същества малчуганите ще се запознаят с чудесата на животинския свят и значението на семейството и приятелите, докато същевременно с това се забавляват.

Кати Феърбейн, програмен директор на канал JimJam, коментира: „Тази прекрасна поредица е един пътеводител за децата в света на богатото многообразие от невероятни същества на нашата планета. Представен в стил, подходящ за подрастващите, сериалът ще грабне малките зрители и ще ги образова, като едновременно с това те ще бъдат запленени от невероятните чудеса на дивата природа.“

Ексклузивна премиера - само по JimJam

Всеки делничен ден, 9:05, 11:35, 13:45 и 20:30

Всеки уикенд, 9:05, 13:45 и 20:30

Запознайте се с животните!

1 епизод. Коала 

Знаехте ли, че коалите всъщност не са мечки? Наричат ги двуутробни, което означава, че малките им се развиват в кожена торба след раждането. Бебето коала живее в торбата на майка си в продължение на шест или седем месеца, като се храни само с мляко.

Родината на коалите е Австралия и те са тревопасни – предимно се прехранват с листата на дървото евкалипт. Освен това са нощни животни и е известно, че спят по 18 часа в денонощието на своите „дървета- домове“, които са изградени от няколко дървета в евкалиптови гори и ниски евкалиптови местности. Домовете им осигуряват убежище от хищници като змии и диви кучета. Коалите спят толкова дълго, тъй като евкалиптовите листа, с които се хранят, се храносмилат много бавно.

2 епизод. Газела 

Газелите се срещат в саваната в Африка, в Азия и в Монголия, и се смята, че са оцелели само 19 вида в света. Те са средни на ръст антилопи, които живеят на стада с различна големина – от няколко екземпляра до няколко стотици – в открити пространства и равнини. Понякога газелите се придвижват заедно с антилопи гну, зебри и антилопи в търсене на по-добра трева, но това би могло да бъде много опасно пътешествие с хищни крокодили и лъвове, скрити в реките и храстите, затова групата трябва да бъде изключително внимателна.

Откритите равни полета, които газелите обитават ги правят много уязвими за гладни хищници, но газелите са бързи и могат да достигнат поразителната скорост от 65 км/ч! Те оцеляват в пустошта средно между 10 и 12 години.

Газелите са тревопасни животни и се хранят със сухи треви, стръкчета и листа. Малките бозаят през първите няколко дни или седмици след раждането. Бременността на газелите обикновено продължава шест месеца и майката ражда едно или две бебета.

3 епизод. Морски лъв 

Морските лъвове са бозайници и принадлежат към групата на Перконогите – животни с крака – перки. Известни са седем вида морски лъвове в света и се срещат във всеки воден басейн, с изключение на Атлантическия океан. В зависимост от вида си морските лъвове могат да бъдат открити по целия свят – от субарктични райони до топъл климат като този в Калифорния. В природата морските лъвове живеят средно 18 години и правят домовете си на брега на океана, където спят, почиват и малките им бозаят.

Най-големият от всички видове е Дългоухият тюлен. Мъжките обикновено са по-едри от женските. Малките им най-често имат тегло от около 23 кг. при раждането след 11-месечна бременност и се хранят с мляко, докато не започнат да ядат твърда храна.

Обичайно морските лъвове са преследвани от два вида хищници – косатки и акули, но пък имат много приятели! Морските лъвове обичат да си играят на криеница с делфините и преживяват много забавни приключения. За да се защитават, морските лъвове стоят много близо един до друг на сушата и във водата и живеят в големи групи, наречени колонии. Любимата им храна са различни видове риба (аншоа, херинга, сьомга и хек), сепия и октопод… и обичат да плуват!

4 епизод. Див кон 

Дивите коне са свободно движещи се, диви, необяздени коне, които живеят в Австралия – най-вече в северната територия Куинсланд, някои части на Западна и Южна Австралия и рядко срещани в Нов Южен Уелс и Виктория. Те са независими и свободолюбиви същества, които обикалят из безкрайните равнини, планини, пустини и долини, намирайки нови езера, пасища и приключения.

Дивите коне са смятани за далечни родственици на изгубени или избягали домашни европейски коне, които пристигнали в Австралия през 1788 г.

Броят на тези коне, живеещи в стада из равнините на Австралия е приблизително около 300 000. Те имат различен ръст, вид и цветове и се прехранват с трева и друга растителност. Дивите необяздени коне се размножават през пролетта и лятото и обикновено женските раждат едно конче на две години след 11-месечна бременност.

5 епизод. Пеперуда 

Съществуват около 24 000 вида пеперуди, които се срещат във всички континенти, с изключение на Антарктика и обитават разнообразни райони от тропически гори до пасища и тундра. Пеперудите са различни по размер – от малки 3-милиметрови до огромни 30-сантиметрови в зависимост от вида!

Пеперудите монарх се срещат най-често в Северна Америка и понякога в Австралия и може да прелети разстоянието от Канада и САЩ до Мексико и обратно за годишната си миграция за презимуване. Те са независими създания, които започват живота си на млечните плантации и имат характерни крила, за да парират нападенията на хищници като птици, паяци, жаби и котки.

Пеперудите виждат три цвята – червено, зелено и жълто, и достигат скорост на летене до 60 км/ч, но повечето от тях летят със скорост от 8 до 20 км/ч. Пеперудите монарх прелитат 4 800 км, за да прекарат зимата на топло, защото, ако температурата на тялото им падне под 30 градуса, не могат да летят. Тези красиви същества са много чувствителни и не могат да оцеляват при прекалено високи или ниски температури.

Развитието на пеперудата има четири етапа – яйце, гъсеница, какавида и възрастна пеперуда. Този процес се нарича метаморфоза, което на латински означава „промяна на формата“. Гъсениците са разтегливи и гъвкави като акробати и сменят кожата си, докато растат, след това се превръщат в какавида, която накрая става пеперуда с четири, цветни, красиви крила и дълго хоботче, за да се хранят с ценния нектар от цветята. Трудна работа!

Гъсениците обичайно се хранят с листа, докато пеперудите – с нектар и сокове от плодовете.

6 епизод. Пеликан 

7 епизод. Слон 

8 епизод. Речна рибарка 

9 епизод. Мравки 

10 епизод. Морско конче

11 епизод. Котки

12 епизод. Риба клоун

13 епизод. Вълнист папагал

14 епизод. Костенурка

15 епизод. Мечки

16 епизод. Ехидни 

17 епизод. Керкенез

18 епизод. Крокодил

19 епизод. Динго 

20 епизод. Моите най-добри приятели във водата

21 епизод. Моите най-добри приятели в небето

22 епизод. Моите най-добри приятели в Саваната

23 епизод. Всички мои най-добри приятели

blog comments powered by Disqus

ТВ Лица

Иван Юруков: Формата без съдържанието няма тежест

Иван Юруков: Формата без съдържанието няма тежест

2011-11-14 14:04:14

Каква е тъмната страна в характера на Андрей? още »

ТВ Лица

Тони Минасян: Образът не е само външна обвивка, аз работя и с моята чувствителност.

Тони Минасян: Образът не е само външна обвивка, аз работя и с моята чувствителност.

2011-11-09 14:42:40

Почти никога не съм чакала мъж на среща, а Тони Минасян закъснява с около 30 минути. още »

ТВ Лица

Рачков и Мария - на почивка, но не съвсем

Рачков и Мария - на почивка, но не съвсем

2011-08-16 20:00:10

Уникална тренировка на Димитър Рачков и Мария Игнатова за турнето на „Пълна лудница” бе заснета в гръцки води. още »

ТВ Лица

Туба Бююкстюн се омъжи в Париж, очаква близнаци

Туба Бююкстюн се омъжи в Париж, очаква близнаци

2011-08-14 14:35:36

През последните години всеки сериал, в който е участвала, Туба е оглавявала класациите за най-красива и за най-добра турска телевизионна актриса, и е изживявала по една голяма любов още »

ТВ Лица

Йордан Господинов - Дачко: И след най-непрогледната нощ винаги предстои сияйно утро

Йордан Господинов - Дачко: И след най-непрогледната нощ винаги предстои сияйно утро

2011-06-11 14:12:42

Голямата (във всеки един смисъл) звезда на "Аламинут" Йордан Господинов - Дачко може да се похвали с изключително богата биография... още »

ТВ Лица

Атанас Бончев - Наката: не обичам да играя Дядо Коледа или пияница

Атанас Бончев - Наката: не обичам да играя Дядо Коледа или пияница

2011-06-04 13:38:15

Звездата на "Аламинут" Атанас Бончев-Наката освен талантлив и опитен актьор, е и изключително интересна личност. още »

ТВ Лица

Робин Кафалиев: Хубавите неща стават с партньори

Робин Кафалиев: Хубавите неща стават с партньори

2011-05-28 10:53:24

"Кастингът не е точно във връзка с разширяване на екипа, а е във връзка с едни творчески задачи..." още »

ТВ Лица

Награда за Вяра Анкова в категорията „Жена Мениджър”

Награда за Вяра Анкова в категорията „Жена Мениджър”

2011-05-20 18:53:35

На официална церемония на националния конкурс „Жена предприемач и жена мениджър на 2010г.” в зала „Роял” на хотел „Шератон”, на 19-ти май... още »

ТВ Лица

Прощалният концерт на Опра Уинфри

Прощалният концерт на Опра Уинфри

2011-05-19 19:00:07

13 000 фенове и десетки звезди пристигнаха във вторник в Чикаго на прощалната вечер на Опра Уинфри.
още »

ТВ Лица

Доктор Хаус ще е без Къди

Доктор Хаус ще е без Къди

2011-05-18 15:38:43

Изпълнителката на една от главните роли в сериала "Д-р Хаус" Лиза Едалщайн няма се върне в следващия сезон. още »

ТВ Лица

Аштън Къчър ще е вторият мъж

Аштън Къчър ще е вторият мъж

2011-05-16 14:20:40

Мъжете в култовия сериал "Двама мъже и половина" отново са комплект - вторият обаче няма да е вече Чарли Шийн, а Аштън Къчър. още »

TV АКЦЕНТИ

Tyxo.bg counter